Verlichtingsideeën 2

2020 is het jaar waarin we allemaal massaal zijn overgestapt op telewerken. Velen van ons hebben zich bijna van de ene op de andere dag moeten aanpassen aan het werken vanuit huis. Van geïmproviseerde werkplekken aan de keukentafel tot volledig ingerichte kantoorruimtes: hoe creëer je het ideale thuiskantoor? We hebben het voor u uitgezocht.

Voordelen en uitdagingen
Voor velen van ons lijkt thuiswerken de ideale oplossing. s Ochtends leggen we de kleren snel in de wasmachine zodat we ze tijdens de lunchpauze kunnen ophangen of we doen een beetje stofzuigen na de lunch. Dankzij een betere balans tussen werk en privéleven en het verdwijnen van de reistijd hebben we meer vrije tijd om aan onze hobby’s te besteden. Uit een studie van Forbes blijkt ook dat thuiswerken de werknemers veel gelukkiger en productiever maakt.

Maar we moeten het toegeven: telewerken is ook een uitdaging. Kinderen die schreeuwen om aandacht, de kat die op je toetsenbord springt of de buurman die opeens zijn gazon gaat maaien. Met zoveel afleiding kunt u uw werkplek het beste zo goed mogelijk inrichten, zodat u zich optimaal kunt concentreren.

Muuto Tip

Plaats van uw bureau
Het belangrijkste bij het inrichten van uw thuiskantoor is ongetwijfeld de plaats waar u uw bureau plaatst. Het opstellen van uw laptop en accessoires aan de keuken- of eettafel is niet erg bevorderlijk voor uw productiviteit. Zorg er dus best voor dat u een aparte plaats in huis heeft om uw apparatuur te installeren.

Mocht u nog geen kinderen hebben, dan heeft u waarschijnlijk een extra slaapkamer die u kunt ombouwen tot een kantoor. Als u geen lege kamer heeft, kunt u een plekje in uw woonkamer maken. Houd er rekening mee dat in dit geval uw bureau altijd ‘in het zicht’ is, hoewel dit geen probleem hoeft te zijn. Afhankelijk van de stijl van uw interieur kunt u op zoek gaan naar een opvallend design bureau of antiek secretaresse als pronkstuk voor uw kamer. Heeft u bouw- of verbouwingsplannen? Zorg dan dat u bij de bouw- of verbouwingsplannen rekening houdt met uw kantoorruimte.

Hoekopgang type 75

Kies uw decoratieve artikelen
Heeft u de perfecte plek gevonden voor uw nieuwe bureau en bent u erin geslaagd een uniek meubelstuk op te halen? Dat is geweldig! De volgende stap is om uw nieuwe werkplek wat aantrekkelijker en gezelliger te maken met wat decoratie. In dit opzicht zijn we een groot voorstander van het principe ‘Clean desk, clean mind’. Het toevoegen van een aantrekkelijke binnenplant doet al wonderen, maar ook andere accessoires zoals een kleine wereldbol, een trendy bureaukalender en een uniek fotolijstje zien er geweldig uit op uw bureau.

Artemide Tolomeo

En natuurlijk is een bureaulamp essentieel. Maar pas op: maak het niet te gezellig, want ook al houden we van warm wit en gedimd licht, dit hoort helaas niet thuis in een werkomgeving. Een koelwitte lichtkleur met een kleurtemperatuur van 4000K of hoger ligt dichter bij het daglicht, verbetert onze productiviteit en geeft ons energie.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48